Trondheim Faces and Voices

Bilder og lydopptakk fra George Thomson

Under covid-pandemien kunne vi oppleve den utrolige kraften i menneskelig godhet og frivillighet. For å holde motet oppe under krisen startet vi i Skottland noe vi kalte “Radio V – for frivillige”. “Radio V”  fanget noen fantastiske frivillige stemmer som ble sendt over radioen i denne perioden. Dette inspirerte meg til å lytte og se dypere på mennesker som er frivillige, for å virkelig se, høre og lære fra dem!

I samme periode oppdaget jeg også hvordan tankene og bevegelsesmønstrene våre er med å påvirke vår tilstedeværelse og hjelper oss å dele historiene våre.

Idéen min var å sette i gang et kreativt prosjekt hvor enkeltpersoner ble invitert til å dele sin historie om hvem de er gjennom sin frivillig erfaring gjennom å delta på en workshop og la meg spille inn et to minutters opptak og ta et portrettfotografi av hver enkelt. Jeg ville at den frivillige skulle være bak et slør på ett av bildene og foran sløret på det andre, for slik å invitere den som ser til å virkelig se nøye på personene og lytte grundig til dem. 

Det har vært et privilegium og en opplevelse for livet å møte disse fantastiske menneskene og få ta del i historiene deres. Jeg følte aldri at jeg intervjuet dem, men jeg lyttet og fant en fornyet tro på det vakre i menneske. Jeg håper at de som ser disse portrettene vil kunne se noe av det samme jeg har sett.